Vikten att förstå att en buffert är viktig

Det är viktigt att ha koll på sin ekonomi, men det är långt ifrån alla som har det. Det är viktigt ur många aspekter för att klara av det dagliga livet på ett bra sätt. Det kan inträffa saker plötsligt, som kostar mycket pengar och då vill man helst kunna klara av att hantera det ekonomiskt utan att ta några dyra lån. Det kan vara allt från att bilen måste på verkstad till att tvättmaskinen har gått sönder.

Akut behov av pengar

För de flesta sker det eller har det skett någon gång i livet att man är i behov av snabba pengar för att köpa något eller för att som ovannämnt reparera något. Då kan lösningen vara att besöka belonapantbank.se där du kan panta guld och diamanter. På så sätt ger du ett lån till dig själv så att du kan lösa den akuta ekonomiska krisen. Dessutom har belonapantbank.se en väldigt bra ränta i jämförelse med andra pantbanker och det tillkommer aldrig några övriga utgifter.

Vikten av en buffert

Vikten av en buffert går inte att förtydliga tillräckligt mycket. En buffert för oväntade utgifter gör att man slipper den stress som lätt kan bli väldigt hög om bilen stannar mitt på vägen utan att man förstår varför. Det kan snabbt bli en kostnad på många tusenlappar hos bilverkstaden, men har man en buffert så kan man vara lugn. Det blir dessutom en billigare kostnad om man slipper ta ett lån med hög ränta för att betala för bilen. Men hur bygger man upp en buffert?

Bygg en buffert

Det är egentligen inte alls svårt att bygga upp en buffert, åtminstone inte om man har ett arbete med fast inkomst. Minska luncherna ute och minska alla fikatillfällen på stan så sparar du mycket pengar bara där. Det bästa är att föra över en fast summa varje månad direkt när lönen kommit, för då är den summan redan ”borta”. Därefter får man se till att man har pengar till sina övriga utgifter och resten kan i så fall läggas på nöjen som fika och annat. Gör man inte överföringen till bufferten direkt när lönen kommer så är risken större att summan inte finns kvar någon vecka senare. Skapa ett buffertmål och när du har nått den summan kan du lägga motsvarande belopp varje månad på annat. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

Så börja redan vid nästa löning. Du kommer garanterat att tacka dig själv när nästa oväntade utgift kommer. Då kan du i lugn och ro, utan stress, använda din buffert för att lösa de tillfälliga ekonomiska problemen. Du kommer dessutom må bättre i allmänhet och sova bättre om natten om du har en buffert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *