Låna pengar

Så gott som alla svenskar behöver låna pengar någon gång emellanåt. Vi lever i ett lånesamhälle. Det är klokt att bara låna pengar som du kan betala tillbaka. Tänk alltid igenom varför du tar ett lån och om det är nödvändigt.

Studielån

De flesta som studerar brukar ta studielån hos CSN för att i lugn och ro kunna fokusera på sina studier. Studielånet är ett bra lån som du kan se som en investering. Idag kan du också ta lån för att ta ditt körkort. När du lånar hos CSN kan du välja hur mycket du ska låna. Du behöver inte ta fullt studielån om du inte behöver det. Du kombinerar också lånet med en bidragsdel. CSN-lånet har låg ränta. När du ska betala av dina lån kan du avsluta med CSN-lånet.

Kreditlån

Det är vanligt att ha kreditkort och köpa datorer, mobiler och bilar på kredit. Dock är också kreditlån en vanlig orsak att hamna hos kronofogden. Att ha ett kreditkort är en väldigt bra backup, men se till att du alltid gör dina månatliga avbetalningar. Det bästa är att alltid försöka betala av dina krediter så snabbt som möjligt. Då får du också lättare att ta nya lån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *