Olika sätt att förbättra din ekonomi

Ekonomi kan vara ett känsligt ämne för många, men ändå är det ett väldigt viktigt ämne att diskutera. Skräckexempel på dålig ekonomi finns det gott om när man tittar på exempelvis Lyxfällan på tv, men hur ska man göra för att förbättra sin ekonomi när man kanske inte har en jättebra lön? Eller hur förbättrar man en ekonomi som redan är bra eller väldigt bra? Det får du reda på om du läser vidare.

Aktier och fonder

Att spara i aktier eller fonder är inte så komplicerat som man kan tro. Det krävs heller inte att man sparar stora pengar varje månad. Att avsätta en hundralapp eller två i en fond varje månad kan ge bra avkastning på lång sikt. Fonder är betydligt enklare än aktier då man alltid har någon som förvaltar fonden, en så kallad fondförvaltare. Om man vill satsa på aktier så ska man helst vara lite mer insatt och intresserad för att lyckas. Faktum är dock att i allmänhet går börsen upp i snitt 7 % per år, vilket ju är betydligt mycket mer än vad man får i ränta på sina sparade pengar. Dock finns det alltid en risk man ska vara medveten om och det är att man kan förlora sina pengar.

Fastigheter

Har man mycket pengar kan man investera i fastigheter och fastighetsförvaltning. Det är givetvis dyrt att köpa fastigheter, men det kan också bli stora vinster om man köper i rätt läge. Man kan dock tycka att det är lite klurigt eller svårt med fastighetsförvaltning och då kan det vara bra att ta hjälp av kunniga specialister. Med Nabo kan man få hjälp med fastighetsförvaltning både som fastighetsägare och som bostadsrättsförening och därmed själv slippa exempelvis löpande underhållsplanering och skadehantering.

Alla bäckar små

Det finns som sagt mycket man kan göra för att förbättra ekonomin lite. Alla extra pengar som kommer in är ju välkomna och tips är att använda så kallade cashback-sidor. Handlar man i vanliga webbutiker via dem får man en viss procent tillbaka, så man får helt enkelt rabatt på sina köp online. En annan bra extrainkomst är att göra undersökningar. Det finns många appar eller webbplatser som sysslar med just undersökningar och det är dessutom ganska enkelt. Du behöver bara ange lite personlig information så du blir tillhörande en målgrupp och därefter får du undersökningar skickade till dig med jämna mellanrum som i sin tur ger lite extra pengar varje månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *