Smarta knep för bättre företagsekonomi

Är det dags för ditt företag att vara lite extra rädd om kapitalet? Idag är det inte bara privatpersoner som behöver vända på kronorna för att få vardagspusslet att gå ihop. Många företag har också blivit allvarligt påverkade av de stigande priserna på marknaden.

Som tur är finns det många knep du kan ta till för att spara in på företagets ekonomi och få mer pengar över till annat. Hur mycket du kan spara beror naturligtvis på vilken typ av företag du har och vilka utgifter du behöver handskas med. Dock kan de allra flesta spara in några hundralappar eller mer på dessa smarta knep.

Spara pengar till företaget

Byt lokal – Är ni i behov av att spara större summor pengar med kort varsel kan det vara hög tid att se över er lokal. Behöver ni verkligen så stor lokal som ni har idag eller går det att byta till en som är mindre och som har en lägre hyra? Oroa er inte för bagateller som t.ex. konferenser. Det finns konferenslokaler i Stockholm. Du kan med fördel hyra konferenslokaler i Stockholm och på så sätt få plats för viktiga möten.

Digitalisera – Använder du fortfarande för mycket papper i verksamheten? Då är det dags att digitalisera. Ju mer arbete du kan utföra digitalt, desto mindre kontorsmaterial behöver du också köpa in. Dessutom är det betydligt tryggare att spara viktig information i ett moln eller i ett program på datorn, istället för bland papper och pärmar.

Marknadsför gratis – Du behöver inte betala stora summor pengar för att få ditt företag att synas. Om du behöver spara in på slantarna kan du marknadsföra helt (eller nästan) kostnadsfritt istället. På så sätt sparar du in pengar på marknadsföringen och ökar samtidigt chansen att få fler kunder och således högre intäkter.

Installera sensorbelysning – Visst är det en kostnad att byta ut belysningen på företaget, men i det långa loppet kan du spara in en hel del pengar. Sensorbelysning reagerar på om någon befinner sig i ett rum eller inte och tänder eller släcker således lampan i det utrymmet. Sensorbelysning minskar elkostnaderna och gör dessutom stor skillnad för miljön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *